ANALÓG ÁLMOK A FOTÓFALUBAN Bollók Csabával // július 27- augusztus 5.

ANALÓG ÁLMOK A FOTÓFALUBAN Bollók Csabával // július 27- augusztus 5.

Celluloid keskenyfilm?
Super 8? 16 mm?
Magyarországon jóformán már csak a FotóFalun tehetitek meg, hogy elmerülhessetek a filmezésnek ebbe a már-már kiveszőfélben levő műfajában, és analóg technikával forgassatok.
Így aki szerelmese a keskenyfilmezésnek, annak feltétlenül itt a helye!

 

A FotóFalu 2018 az egyetlen filmes műhely ma Magyarországon, ahol megismerhetitek az analóg technikával történő filmkészítést, más szavakkal, a filmkészítés “lumiére-i”, eredendő, varázslatos módszerét. Aki egyszer kipróbálja a Szuper 8-as vagy 16mm-es technikával való forgatást, az könnyen a szerelmese marad egész életében.

Kurzusunkra azoknak a jelentkezését várjuk, akik hajlandóak kimozdulni a digitális komfortzónából és kipróbálni magukat egy kockázatos területen, ahol az idő és a nyersanyag limitált, a figyelem koncentrált, ám ha jól gazdálkodtok ezekkel a körülményekkel az eredmény felülmúlik minden képzeletet.

A műhely keretein belül lehetőség nyílik megismerkedni a keskenyfilmezés eszközeivel, kamerák és vetítők használatával, a keskenyfilmes  nyersanyagok kezelésével, kidolgozásával, a filmes gondolkodásmód alapvető elméleti kérdéseivel és az analóg rövidfilmkészítés gyakorlatával.
A workshop érint minden alapvető, hagyományos filmezéssel kapcsolatos kérdést: Super 8-as és 16mm-es színes és fekete-fehér technika, forgatás előhívás, film vetítés.
A résztvevőknek lehetőségük nyílik az elméleti tudás elsajátítására, intenzív gyakorlásra filmes eszközökkel és technikákkal.

Kurzusvezető: Bollók Csaba filmrendező

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2018. július 27. 14:00
Időtartama:
2018. július 27 – augusztus 5.

Árakról itt informálódhatsz.

Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

NEKED AJÁNLJUK A KÖVETKEZŐ KURZUSUNKAT IS:

Digitális mozgóképműhely Sopsits Árpáddal
Dokumentarista fotó  Balassa Lászlóval
Riportfotó Szász Lillával