MEGTELT! // ANALÓG ÁLMOK //ANALOG DREAMS IN PHOTOVILLAGE// Bollók Csabával // július 27- augusztus 5.

MEGTELT! // ANALÓG ÁLMOK //ANALOG DREAMS IN PHOTOVILLAGE// Bollók Csabával // július 27- augusztus 5.

MEGTELT!
ERRE A KURZUSUNKRA SAJNOS MÁR NEM TUDUNK JELENTKEZÉST FOGADNI.


Celluloid keskenyfilm?

Super 8? 16 mm?
Magyarországon jóformán már csak a FotóFalun tehetitek meg, hogy elmerülhessetek a filmezésnek ebbe a már-már kiveszőfélben levő műfajában, és analóg technikával forgassatok.
Így aki szerelmese a keskenyfilmezésnek, annak feltétlenül itt a helye!

/ Celluloid film? Super 8? 16mm? PhotoVillage is one of the few places you can still try analogue filmmaking. Easily, this is the only place in Hungary. Everyone who is, or will be, in love with celluloid is welcome! If you are interested in taking part at this coming edition between

27 July -5 August, please write first at

merkelfilm@merkelfilm.hu

 

A FotóFalu 2018 az egyetlen filmes műhely ma Magyarországon, ahol megismerhetitek az analóg technikával történő filmkészítést, más szavakkal, a filmkészítés “lumiére-i”, eredendő, varázslatos módszerét. Aki egyszer kipróbálja a Szuper 8-as vagy 16mm-es technikával való forgatást, az könnyen a szerelmese marad egész életében.

Kurzusunkra azoknak a jelentkezését várjuk, akik hajlandóak kimozdulni a digitális komfortzónából és kipróbálni magukat egy kockázatos területen, ahol az idő és a nyersanyag limitált, a figyelem koncentrált, ám ha jól gazdálkodtok ezekkel a körülményekkel az eredmény felülmúlik minden képzeletet.

A műhely keretein belül lehetőség nyílik megismerkedni a keskenyfilmezés eszközeivel, kamerák és vetítők használatával, a keskenyfilmes  nyersanyagok kezelésével, kidolgozásával, a filmes gondolkodásmód alapvető elméleti kérdéseivel és az analóg rövidfilmkészítés gyakorlatával.
A workshop érint minden alapvető, hagyományos filmezéssel kapcsolatos kérdést: Super 8-as és 16mm-es színes és fekete-fehér technika, forgatás előhívás, film vetítés.
A résztvevőknek lehetőségük nyílik az elméleti tudás elsajátítására, intenzív gyakorlásra filmes eszközökkel és technikákkal.

Kurzusvezető: Bollók Csaba filmrendező

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2018. július 27. 14:00
Időtartama:
2018. július 27 – augusztus 5.

Árakról itt informálódhatsz.

Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

NEKED AJÁNLJUK A KÖVETKEZŐ KURZUSUNKAT IS:

Digitális mozgóképműhely Sopsits Árpáddal
Dokumentarista fotó  Balassa Lászlóval
Riportfotó Szász Lillával