ÉREZZ, AZTÁN KATTINTS // július 29 – augusztus 5.

ÉREZZ, AZTÁN KATTINTS // július 29 – augusztus 5.

Balassa László fotográfus a Keystone Press Agency tagja, a National Geographic munkatársa és számtalan civil, illetve alapítványi karitatív fotós projekt irányítója, résztvevője, egy hetes szoció- illetve riportfotó workshopot tart a FotóFalun – nem csak fotózásról.
Központi téma a vizuális történetmesélés, képek, sorozatok felépítése, szerkezeti vázai, de az kurzuson kiemelt szerepet kap a fotográfia lélektani vonala is, ami nélkülözhetetlen egy mélyebb szintű megértés és alkotás elsajátításához.

“Meghatározó számomra a képek mögötti történet. Amikor fotózok valakit, nagyon sokszor széles látószögű objektívet használok, mert szükségem van a környezetre is, ami körbeveszi őt, szükségem van arra, hogy ezáltal a történet meginduljon és szükségem van arra, hogy minden nézőben kialakuljon egy impulzus arról, mit is lát valójában. Ez az első impulzus lesz az, ami végigvezeti őt a teljes sorozaton, képről képre mélyebbre engedve őt a történetbe és ez által a portréalany életébe. Sorozat esetében figyelnem kell arra, hogy a képek a megfelelő sorrendben kövessék egymást, természetesen nem kronológiailag, hanem úgy, hogy a történet szempontjából folyamatosan fenn tudják tartani a néző érdeklődését. Amikor riportról beszélünk, fontos, hogy a szövegekkel is teljes legyen az összhang. A kezdők számára a képek kiválogatása okozza általában a legnagyobb nehézséget ezért a legtöbb sorozat itt el is vérzik. Én erre többféle szűrőt használok, annak függvényében, hogy a képek hová, és milyen céllal kerülnek majd. Ezeknek a technikáknak az elsajátítása az egyik első lépés egy olyan úton, ami egy tudatosabb és sokkal mélyebb tartalmat hordozó fotográfia felé vezet.”
Balassa László

A résztvevők egész héten az általuk választott témán dolgoznak, méghozzá olyan megközelítésben, hogy a  kurzus végére egy akár kiállításra, akár publikációra kész komplex anyag álljon össze képeikből és szövegeikből. Nagyon fontos szerepet játszik a terepmunkán való kommunikáció elsajátítása, adott esetben például a helyi közösségekbe való bejutás módja. A résztvevők képeit Balassa László, és Vitray Tamás a National Geographic főszerkesztője közösen elemzi, értékeli majd.

 

Mester:
Balassa László fotográfus

Kurzus kezdő időpontja::
2018. július 29. 14:00

Árakról itt informálódhatsz.

Ha a fentiektől eltérő időpontban jönnél kérlek írj az info (kukac) artbazis.hu címre.
Ha a csatlakoznál más kurzusainkhoz is jelöld a jelentkezési lapodon.

JELENTKEZEM

GYERE KORÁBBAN / MARADJ TOVÁBB!!!
NEKED AJÁNLJUK A KÖVETKEZŐ KURUSAINKAT IS:

Képépítés
Analóg harmóniák

Jelentkezés feltételei:

  • Nem érdekel milyen kamerád van, lehet digitális lehet analóg, lehet gyufás-skatulya mindaddig míg az aki mögötte van tud olyat mutatni, amiből látszik jelen volt a helyszínen, nem csak járt ott.
  • Nem kell hogy profi legyél. Legyél rugalmas, ne ijedj meg az akadályoktól, legyél üres hogy megtelhess.
  • Ne vegyél túl komolyan semmit. Minden ami körülvesz, az egész élet csak játék. Tartsd észben.
  • Érezz.

“Nem maradhatsz mindig kívülálló…bár maradhatnál hisz akkor nem tudnád, hogy egy-egy képbe így is úgy is bele kell halj, mert másképp nem működhet. Érezz, aztán kattints”