LÉPÉSEK AZ ALKALMAZOTT FOTOGRÁFIA FELÉ Kékesi Donáttal // július 29 – augusztus 5.

LÉPÉSEK AZ ALKALMAZOTT FOTOGRÁFIA FELÉ Kékesi Donáttal // július 29 – augusztus 5.

Digitális fotográfia // technikai // kompozíció// alkalmazott fotográfiai alapismeretek.

A FotóFaluról sokakban az a kép él, hogy ez egy lila ködbe burkolódzott művészpalánták részére létrehozott felnőtt-óvoda.

Hát igen. Van ebben némi igazság.

DE!
Ez az a kurzus, ami éppen egész másról szól!

Azokat szeretnénk megszólítani vele, akik a művészi kifejezésmódon túl – vagy éppen annak megtámogatására – a valóság talaján szeretnének maradni, az ismereteiket itt bővíteni, hogy aztán legyen honnan elrugaszkodni akár a művészi, akár az alkalmazott fotográfia irányába.
Technika, kompozíció, képszerkesztés, ezek már a sajátjaid, esetleg némi csiszolnivaló akad még rajtuk.
Ám ha szeretnél tovább lépni a professzionalitás felé, akkor egészen biztosan itt a helyed.
Kékesi Donát a MOME-n végzett 2012-ben fotográfus szakon.
Diplomamunkájával elnyerte az Artmagazin különdíját. Életpályája szélesen és színesen alakult, és fotográfiai tevékenységében jól megfér / kiegészíti egymást a művészi önkifejezés és az alkalmazott fotográfia, de Donát ezeken túl filmezéssel -forgatással és rendezéssel- is szívesen foglalkozik.
Az általa tartott kurzuson sokat tanulhatsz arról, hogy hogyan használd professzionálisan a természetes fényt, hogyan világíts kültéren, milyen szett szükséges egy-egy stúdiófotózáshoz témától függően -legyen az portré, reklám, vagy éppen divatfotó -, de beszéltek majd arról is, hogyan érdemes rendezvényen fotózni. Ezeken túl elkanyarodtok majd művészi területek felé is, szó lesz például többek között a megrendezett fotográfiáról is, hiszen ennek a műfajnak az alapjai és az alkalmazott fotográfia technikai megoldásai sok esetben összeérnek.
Elméleti prezentációk, gyakorlati feladatok és az elvégzett munka elemzése váltják majd egymást és segítenek abban, hogy közelebb juthass munkád során a benned élő képek megvalósításához.
Kiket várunk?
Mindenkit várunk, aki érdeklődik az alkalmazott fotográfia ágazati iránt. Természetesen bizonyos technikai alapismeretekkel és a fényképezőgéped működésének ismeretéve nem árt rendelkezned, de ne ijedj meg, nem kell vérprofinak lenned, hisz tanulni jössz.
Ez a kurzus tehát annak szól, aki szeretné fejleszteni látásmódját, közelebbről is megismerkedve az alkalmazott fotgráfia ágazataival, és készen áll arra, hogy kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket, de emellett nem rest elkalandozni művészeti irányba, és belekóstolni a megrendezett fotográfia műfajába sem.
Milyen gépre lesz szükséged?
A workshopra DSLR vagy MILC fényképezőgépet hozz magaddal.
Kékesi Donát 2012-ben szerezte MA diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia szakán. Doll’s Whisper c. diplomamunkája elnyerte az Artmagazin különdíját.
Alkotói munkái nagyrészt tájképekből állnak, ugyanakkor portré, rendezvény, és reklámfotográfusként is tevékenykedik. Munkája során magányszemélyek és vállalatok megbízásait teljesíti stílusos, energikus képeivel. Ügyfelei között találhatóak: a The Coca-Cola, The Linux Foundation, IKEA, Roche, JTI, Tchibo és Vodafone.
Web: www.donatkekesi.com // Email: info@donatkekesi.com
Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2018. július 29. 14:00
Időtartama:
2018. július 29 – augusztus 5.
Kurzusvezető: Kékesi Donát fotográfus
Árakról itt informálódhatsz.
Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.
NEKED AJÁNLJUK A KÖVETKEZŐ KURZUSAINKAT IS:

Dokumentarista fotó Balassa Lászlóval
Camera obscura
Analóg harmóniák

 

 

 

 

 

Az illusztrációként felhasznált fotográfiák Kékesi Donát munkái.